Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

353

Hızlı bir teknoloji hayatı ile kullanmaya başladığımız sitemlerden biriside bulut sunucular ve Google Drive uygulamasıdır. Peki Google Drive nasıl kullanılır?
Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?
Günümüzde depolama yöntemleri ve dosya paylaşma yöntemleri biraz değişti ve bulut sunucular hayatımıza girdi. Google Drive olarak Google tarafından oluşturulmuş dosya yönetebilme senkronizasyon sistemidir. Bilgisayarınız, akılı telefon ve tabletleriniz arasındaki bağlantıyı tek hesap üzerinden ekleyebilir ve internet erişimi ile tüm yüklediğini dosyalara tüm cihazlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Tabi aynı zamanda paylaşabilir, istediğiniz dosyaları ekleyebilir ve tüm cihazlarınız üzerinden erişebilirsiniz. Google Drive 2012 yılında hayatımıza girmiştir ve bu sistemi kullanabilmek için sadece Gmail hesabın açmanız yeterli olacaktır.

Google Drive Yedekleme
Google Drive ve Gmail üzerinden Android yada İOS işletim sistemi üzerinden çok kullanışlı bir durum ile tüm dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz. Bu işlem için yapmanız gereken ilk olarak Gmail hesaınızı açmanız gerekmektedir. Android bir cihaz kullanıyorsanız zaten bir gmail hesabınız android işletimi üzerinden otomatik olarak açmış oluyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Google Play üzerinden indirebilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz.
Google Drive Dosya Paylaşma
Google Drive üzerinden istediğiniz gibi dosya paylaşımı yapabilir hızlı bir şekilde paylaşım işlemini yapabilirsiniz. Bu işlem için Google Drive anasayfası üzerinden yapabilirsiniz. Dosya oluştur olarak diyerek anında hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Sonrasında ise direkt olarak paylaşımın gerçekleşmesi için paylaş seçeneğine tıklayarak kimler ile paylaşmak istediğiniz yönünde bilgisini vermeniz yeterli olacaktır. İşlemler bu şekilde tamamlandıktan sonra sorun yaşamadan drive üzerinden paylaşımınızı da yapmış olacaksınız.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments